جاهای دیدنی قشم – فهرست کامل بهترین جاذبههای گردشگری و تفریحی جزیره قشم”
جزیره قشم بهخاطر پدیدههای طبیعی بیمانندش شهرت جهانی دارد و بخش بزرگی از جاذبههای گردشگری قشم را عجایب طبیعی آن تشکیل میدهند. این منطقه دارای ژئوسایتهای متعددی است




فهرست مطالب 📚▼
- جاذبههای طبیعی قشم (شگفتیهای طبیعت جزیره)
- دره ستارگان (Valley of Stars)
- . موقعیت جغرافیایی:
- تنگه چاهکوه (Chahkooh Canyon)
- جنگل حرا (Hara Mangrove Forest)
- جزایر ناز (Naz Islands)
- غار نمکدان (Namakdan Salt Cave)
- جزیره هنگام (Hengam Island)
- دلفینهای بازیگوش:
- ساحل نقرهای:
- جاذبههای تاریخی و فرهنگی قشم
- روستای لافت و چاههای طلا
- . سایر دیدنیهای لافت:
- غار خربس (Khorbas Cave)
- قلعه پرتغالیهای قشم
- سد گوران و کارگاه لنجسازی
- سایر تفریحات و دیدنیهای قشم
- پارک کروکودیل قشم (نوپک)
- موزه ژئوپارک قشم
- ساحل زیتون:
- روستای شیبدراز:
- شبکه های اجتماعی
جاذبههای طبیعی قشم (شگفتیهای طبیعت جزیره)
جزیره قشم بهعنوان بزرگترین جزیره ایران و خلیج فارس، مجموعهای شگفتانگیز از جاذبههای طبیعی، تاریخی و تفریحی را در دل خود جای داده است. این جزیره که مساحت آن حدود ۱۰ برابر بزرگتر از کیش است به خاطر طبیعت بکر و آثار منحصربهفردش شهرت یافته و حتی بسیاری از دیدنیهای آن را با عجایب هفتگانه دنیا مقایسه میکنند. موقعیت ویژه زمینشناسی قشم موجب شکلگیری پدیدههایی کمنظیر شده و در سال ۲۰۰۶ بخشهایی از جزیره بهعنواناولین ژئوپارک خاورمیانه در یونسکو به ثبت رسیده است آبوهوای معتدل و مطبوع قشم در فصلهای پاییز و زمستان، زمان ایدهآلی برای سفر به این جزیره است؛ فصلی که گردشگران زیادی را برای بازدید از دیدنیهای قشم جذب میکند. در ادامه با بهترین جاهای دیدنی جزیره قشم شامل جاذبههای طبیعی نفسگیر، اماکن تاریخی و فرهنگی و تفریحات منحصربهفرد آن آشنا میشویم.
جزیره قشم بهخاطر پدیدههای طبیعی بیمانندش شهرت جهانی دارد و بخش بزرگی از جاذبههای گردشگری قشم را عجایب طبیعی آن تشکیل میدهند. این منطقه دارای ژئوسایتهای متعددی است که فرسایش زمین در طی میلیونها سال به شکلگیری آنها انجامیده است. در این بخش، مهمترین دیدنیهای طبیعی قشم را معرفی میکنیم که هر کدام تجربهای فراموشنشدنی از دل طبیعت جنوب ایران ارائه میدهند.

دره ستارگان (Valley of Stars)
یکی از معروفترین و بینظیرترین جاهای دیدنی قشم دره ستارگان است. این دره مجموعهای ازکوهها و صخرههای فرسایشیافته است که طی سالها بر اثر باد و باران اشکال عجیبی به خود گرفتهاند. با کمی تخیل میتوان چهره موجودات یا حیوانات مختلفی را در بین صخرهها دید. شکل خارقالعاده ستونها و مخروطهای نوکتیز در دره، حاصل جنس لایههای رسوبی سست آن است که با هر بارش شدید ممکن است دچار تغییر شوند. نامگذاری دره ستارگان نیز داستانی جالب دارد؛ مردم محلی معتقدند روزگاری یک ستاره (شهابسنگ) از آسمان به این ناحیه برخورد کرده و باعث پدید آمدن اشکال عجیب صخرهها شده است. همچنین بهدلیل صدای وهمآوری که وزش باد در لابهلای حفرههای دره ایجاد میکند، بومیان ورود به دره را در شب صلاح نمیدانند و افسانه رفتوآمد ارواح در تاریکی را روایت میکنند

. موقعیت جغرافیایی:
دره ستارگان در ساحل جنوبی جزیره و نزدیکی روستای برکهخلف (حدود ۵ کیلومتری آن) قرار دارد. بازدید از این پدیده زمینشناسی در روشنایی روز پیشنهاد میشود تا بتوانید شکلهای طبیعی را بهخوبی تماشا کرده و عکاسی کنید. فصل زمستان و بهار که هوا خنکتر است برای گشتوگذار در دره ستارگان بسیار مطبوع خواهد بود.
تنگه چاهکوه (Chahkooh Canyon)
از دیگر دیدنیهای شگفتانگیز جزیره قشم تنگه چاهکوه است که بهصورت درهای عمیق و باریک در دل کوههای سنگی ایجاد شده است. این دره در حدود ۷۰ کیلومتری شهر قشم و نزدیکی روستای چاهوی شرقی واقع شده. همانطور که از نامش پیداست، در میان صخرههای تنگه حفرهها و چاههای طبیعی بسیاری دیده میشود. دیوارههای تنگه بر اثر فرسایش، اشکال مدور و حفرهای پیدا کردهاند و هرچه در دره پیش بروید فاصله دیوارهها کمتر میشود و مسیر تنگتر و هیجانانگیزتر خواهد شد. در گذشتههای دور، مردم بومی برای جمعآوری آب باران در کف این دره چاههایی حفر کرده بودند و نام چاهکوه نیز به همین خاطر بر آن نهاده شده است. ویژگی منحصربهفرد: بازی نور و سایه و اشکال منحنی و سوراخدار صخرهها فضای اسرارآمیزی در تنگه ایجاد میکند که هر بینندهای را مجذوب میکند. نکته بازدید: کفش راحت بپوشید و بطری آب بههمراه داشته باشید. بازدید از تنگه در صبح زود یا عصر (بهخاطر خنکی هوا) و همراه داشتن راهنما برای یافتن بخشهای جذابتر میتواند مفید باشد.

جنگل حرا (Hara Mangrove Forest)
جنگلهای حرا از خاصترین پدیدههای طبیعی ایران و از پرطرفدارترین دیدنیهای قشم هستند. این جنگل شگفتانگیز در حاشیه شمالغربی جزیره قشم (در تنگه خوران بین قشم و سواحل سرزمین اصلی) گسترده شده و مساحت آن حدود ۲۰۰ کیلومتر مربع است. درختان حرا (گونهای مانگرو) ویژگی منحصربهفردی دارند؛ در آب شور دریا رشد میکنند و ریشههای درهمتنیده آنها مانند فیلتر، نمک را از آب جذبشده دفع میکند و آب نسبتاً شیرین به گیاه میرسد. بههمین خاطر به این درختان طلای سبز قشم نیز میگویند. این جنگل هنگام مد کامل دریا، تا نیمه در آب فرو میرود و با جزر دوباره سر از آب بیرون میآورد. اگر خوششانس باشید و در زمان پایین رفتن آب از قایق پیاده شوید، میتوانید روی خاک میان جنگل قدم بزنید و از نزدیک ریشهها را لمس کنید. پرندهنگری: جنگل حرا زیستگاه موقت و دائمی صدها گونه پرنده دریایی است و در فصل مهاجرت بهشتی برای علاقهمندان تماشای پرندگان میشود. انواع حواصیل، فلامینگو، پلیکان، مرغ ماهیخوار و پرندگان بومی جنوب را در اینجا میتوان دید. بهترین زمان بازدید از جنگل حرا نیمه دوم سال (پاییز و زمستان) است که هوا مطبوعتر بوده و پرندگان مهاجر حضور دارند. روش بازدید: برای گشتزنی در میان جنگلهای حرا باید از تورها یا قایقهای محلی استفاده کنید. قایقها در اسکلههای نزدیک (مانند اسکله روستای سهیلی یا بندر لافت) گردشگران را سوار میکنند و حدود یک تا دو ساعت شما را در آبراهههای جنگل میگردانند. میتوانید قایق را بهصورت دربست کرایه کنید یا با سایر گردشگران مشترک شوید. حتماً کرم ضدآفتاب، کلاه و دوربین همراه داشته باشید تا از این گردش آبی-سبز لذت ببرید.

جزایر ناز (Naz Islands)
جزایر ناز یکی از زیباترین مکانهای دیدنی قشم در کرانه جنوبی جزیره هستند. این جاذبه در واقع شامل دو جزیره صخرهای کوچک در نزدیکی ساحل است که ویژگی جالب آنها اتصال موقت به خشکی در زمان جزر دریاست. در هنگام جزر (پایین رفتن آب)، مسیر شنی باریکی از ساحل قشم به سمت جزایر ناز نمایان میشود و بازدیدکنندگان میتوانند با پای پیاده فاصله چندصد متری را طی کرده و خود را به این سکوهای طبیعی برسانند. ایستادن روی صخرههای جزایر ناز و تماشای امواجی که به دیوارهها برخورد میکنند، تجربهای لذتبخش است. در آبهای شفاف اطراف جزایر نیز میتوانید جنبوجوش خرچنگهای کوچکی را ببینید که در میان صخرهها در رفتوآمدند. اما جذابیتهای جزایر ناز به همین جا ختم نمیشود؛ هنگام مد (بالا آمدن آب دریا) که راه ارتباطی قطع میشود، گردشگران در ساحل اصلی بساط تفریح برپا میکنند. فروشندگان محلی صنایعدستی، خوراکیها و میوههای استوایی را عرضه میکنند و هنرمندان نقش حنا بر روی دست گردشگران طراحی میکنند. عصرهای آخر هفته نیز شور و هیجان خاصی در ساحل ناز جریان دارد؛ جوانان جزیره با خودروهای لوکس خود که در منطقه آزاد تهیه کردهاند به ساحل میآیند و حرکات نمایشی (دریفت) انجام میدهند که تماشای آن برای مسافران جالب است. موقعیت: جزایر ناز در نزدیکی روستای سوزا (حدود ۲۰ کیلومتری شهر قشم) واقع شدهاند. برای بازدید، بهترین زمان ساعات ابتدای جزر است تا فرصت کافی برای پیادهروی و بازگشت داشته باشید. توجه داشته باشید که عبور خودروهای شخصی به جزایر ناز فقط در زمان جزر کامل و با احتیاط امکانپذیر است و در سایر مواقع باید خودرو را در ساحل پارک کنید.

غار نمکدان (Namakdan Salt Cave)
در جنوبغربی جزیره قشم، کوه گنبدی نمکدان سر برآورده که مجموعهای از طولانیترین و زیباترین غارهای نمکی جهان را در خود جای داده است غار نمکدان با طول اکتشافشده حدود ۶۶۰۰ متر، عنوان طولانیترین غار نمکی جهان را به خود اختصاص داده است. درون غار قندیلها و ستونهای بلورین نمک بهشکل استالاکتیت از سقف آویزان شدهاند که مناظر خیرهکنندهای پدید آوردهاند. لایههای سفیدرنگ نمک روی دیوارهها و کف غار، همچون برف همهجا را پوشانده و رگههای معدنی رنگی در میان نمکها دیده میشود که نشان از قدمت زمینشناسی طولانی منطقه دارد. در اعماق غار یک رودخانه کوچک از آب نمکی جاری است و در انتهای مسیر، آب حاصل از آن بهصورت چشمهای بیرون غار جاری میشود. دمای داخل غار نسبت به بیرون خنکتر است و بوی نمک و مواد معدنی را میتوان حس کرد. موقعیت و مسیر: دهانه غار نمکدان در دامنه کوه نمکی نمکدان و در حدود ۹۰ کیلومتری شهر قشم قرار دارد. برای رسیدن به آن از مسیر جادهای طولانی در بخش غربی جزیره عبور میکنید و سپس حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه پیادهروی سبک تا دهانه غار دارید. همراه داشتن کفش مناسب پیادهروی و چراغقوه برای بازدید الزامی است. بخشی از غار برای عموم قابل پیمایش است اما برای ورود به عمق زیاد و شاخههای فرعی، نیاز به تجهیزات حرفهای و راهنما خواهید داشت. بازدید از غار نمکدان در فصول خنک سال راحتتر است؛ در تابستان بهدلیل گرمای شدید مسیر و داخل غار ممکن است کمی سخت شود. با این حال، این غار در تمام سال زیبایی خاص خود را دارد و یکی از بهترین جاهای قشم برای گردش ماجراجویانه محسوب میشود.

جزیره هنگام (Hengam Island)
جزیره هنگام در دو کیلومتری جنوب قشم قرار گرفته و با طبیعت بکر دریایی خود، یکی از محبوبترین مقاصد گردشگری اطراف قشم است. این جزیره کوچک (با مساحت حدود ۵۰ کیلومترمربع) سه روستای کوچک دارد و با قایق از اسکلههای قشم (مانند اسکله شیبدراز) قابل دسترسی است.
دلفینهای بازیگوش:
مهمترین جاذبه هنگام، دلفینهای بازیگوش آن هستند که در آبهای اطراف جزیره زندگی میکنند. صبح زود در روزهای نسبتاً خنک سال (اواخر پاییز تا اوایل بهار) میتوانید با قایق دور جزیره گردش کنید و دستههای دلفین را از نزدیک ببینید. مشاهده دلفینها در طبیعت، خصوصاً در ماههای دی و بهمن که آب کمی سردتر است، احتمال بیشتری دارد (در تابستان بهخاطر گرمای آب معمولاً کمتر به سطح آب میآیند). بهجز دلفینها، جزیره هنگام به داشتن سواحل زلال و درخشان نیز معروف است.
ساحل نقرهای:
ساحل نقرهای در شمال غرب جزیره هنگام بهخاطر وجود کانیهای براق در شنها شهرت دارد؛ قدمزدن روی این ساحل در روز، شنها را مانند پولکهای نقرهفام در زیر نور خورشید درخشان میبینید. جادوی واقعی ساحل هنگام اما در شبهای تاریک نمایان میشود، زمانی که آب ساحل به رنگ آبی فریبنده میدرخشد. این پدیده ناشی از حضور فیتوپلانکتونهای شبتاب در آب است که با حرکت و برخورد موجها نورافشانی میکنند و حتی ردپاهای شما روی شن ساحل را نیز نورانی میکنند. بسیاری از گردشگران تنها برای دیدن این منظره رویایی به ساحل هنگام میآیند. سایر دیدنیهای هنگام: در کرانههای جزیره گونههای مختلف آبزیان و مرجانها را میتوان مشاهده کرد و اگر خوششانس باشید شاید لاکپشتهای دریایی را هم ببینید. در خود جزیره هنگام، بازارچه محلی کوچکی برپا است که زنان بومی صنایعدستی، زیورآلات صدفی و ادویهجات جنوبی را به گردشگران عرضه میکنند. دسترسی: همانطور که گفته شد بهترین راه بازدید از هنگام، استفاده از قایقهای گردشگری است. این قایقها معمولاً در ساعات ابتدای روز از اسکله شیبدراز (در جنوب قشم) حرکت میکنند. مدت زمان کوتاهی طول میکشد تا به هنگام برسید. بازدید کامل جزیره به چند ساعت زمان نیاز دارد و بیشتر تورها ظهر همان روز به قشم برمیگردند. اگر قصد ماندن در هنگام را دارید، اقامتگاههای بومگردی محدودی به شکل ساده در جزیره وجود دارد.

جاذبههای تاریخی و فرهنگی قشم
گذشته پربار جزیره قشم و زندگی بومیان آن، در کنار طبیعت، دیدنیهای دیگری را رقم زده است. جاهای دیدنی تاریخی قشم غالباً در روستاهای قدیمی جزیره یا در بافت سنتی آن قرار گرفتهاند و بازتابدهنده فرهنگ و معماری مردم جنوب ایران هستند. در این بخش با مهمترین مکانهای تاریخی و فرهنگی قشم آشنا میشویم:
روستای لافت و چاههای طلا
لافت نام روستایی تاریخی در شمال جزیره قشم است که بهخاطر معماری سنتی و بادگیرهای بلند روی بام خانههای کاهگلیاش شهرت دارد. بافت قدیمی لافت بر روی تپهای مشرف به دریا واقع شده و هنگام غروب، منظره بادگیرهای متعدد آن در برابر نور سرخفام خورشید، هر بینندهای را مسحور میکند. مهمترین اثر تاریخی لافت مجموعه چاههای تلا است. این چاهها که تعدادشان به دهها حلقه میرسد، قرنها پیش توسط اهالی برای ذخیره آب شیرین باران در دل زمین حفر شدهاند. ساختار این چاهها بسیار هوشمندانه بوده؛ در گودالهای طبیعی کمارتفاع حفر شدهاند تا آب باران بهراحتی در آنها جمع شود و با لایههای گچی که در دیواره چاه قرار داده شده، آب را تا مدتها زلال و قابل شرب نگه میداشتند. طبق اسناد محلی، تعداد چاههای لافت حدود ۳۶۵ حلقه (به تعداد روزهای سال) بوده است. در گذشته دور، انبار آب حیاتی جزیره همین چاهها بودند و گفته میشود نگهبانی از چاههای تلا برعهده زنان روستا بوده است

که نشان از اهمیت آب و نقش زنان در فرهنگ بومی دارد. در کنار چاهها، دو برج دیدبانی قدیمی نیز وجود دارد که برای حفاظت از منابع آب ساخته شده بودند
. سایر دیدنیهای لافت:
قلعه نادری (بازمانده یک دژ کهن)، گورستان تاریخی با قبرهای قدیمی و اسکله چوبی لافت که محل پهلوگیری لنجهاست، از دیگر دیدنیهای این روستاست. برای گردش در لافت، کوچههای باریک با خانههای سنتی و تماشای سبک زندگی مردمان محلی بسیار جذاب خواهد بود. موقعیت لافت در نزدیکی اسکله پُهل (محل اتصال قشم به سرزمین اصلی از طریق لندیکرافت) است و با خودرو از شهر قشم حدود یک ساعت راه دارد.
غار خربس (Khorbas Cave)
غارهای خربس مجموعهای از حفرهها و اتاقهای کوچک دستکند در دل کوههای ساحلی جنوب قشم هستند. این غارها در ۱۵ کیلومتری شرق شهر قشم و کنار جاده قشم به روستای خربس واقع شدهاند. از دامنه کوه که بالا بروید، دهانههای غار مانند پنجرههایی در دیواره دیده میشوند. داخل کوه شبکهای از اتاقها و دالانهای متصل به هم وجود دارد که به نظر میرسد در دورههای باستانی بهعنوان پناهگاه یا نیایشگاه مورد استفاده بوده است. برخی باستانشناسان معتقدند غار خربس محل عبادت پیروان آیین مهرپرستی یا پرستش الهه آناهیتا (ایزدبانوی آب) بوده است. هرچند درباره کاربری دقیق آن اتفاق نظر وجود ندارد، اما بیشک قدمت چند هزار ساله دارد. فضای داخل غار خربس نسبتاً کوچک است و اثری از تزئینات خاص در آن دیده نمیشود، بهجز تاقچههایی ساده که شاید محل قرار دادن چراغ یا وسایل بودهاند. نکته بازدید: محوطه بیرونی غار خربس کاملاً باز و بدون سایهبان است؛ بنابراین در میانه روز بسیار گرم میشود. حتماً در اوایل صبح یا نزدیکی غروب از این محل بازدید کنید تا تابش شدید آفتاب اذیتکننده نباشد. بازدید از غار زمان زیادی نمیبرد (حدود نیم تا یک ساعت) و برای دیدن فضای داخل اتاقها بهتر است چراغقوه موبایل همراه داشته باشید. در نزدیکی غار خربس، پارکینگ و آلاچیق برای استراحت تعبیه شده است. این غار به دلیل قرارگیری در مسیر جادهای، معمولاً در برنامه تورهای جزیره گنجانده میشود.

قلعه پرتغالیهای قشم
در ساحل شمالی جزیره و در نزدیکی اسکله شهر قشم، بقایای دژی کهن دیده میشود که به نام قلعه پرتغالیها شناخته میشود. این قلعه در اوایل قرن هفدهم میلادی (سال ۱۶۲۱) توسط نیروهای استعمارگر پرتغالی ساخته شدتا بر تنگه هرمز و مسیر تجارت خلیج فارس تسلط داشته باشند. قلعه پرتغالیها در قشم در زمان خود پایگاه پشتیبانی قلعه اصلی پرتغالیها در جزیره هرمز بود و وظیفه تأمین آب شیرین و آذوقه آن را برعهده داشت. به همین منظور، چاهها و انبارهایی در این قلعه ایجاد کرده بودند. آثار بهجامانده شامل دیوارهای سنگی قطور، چند برج دیدهبانی کوتاه و توپهای زنگزده قدیمی است. این قلعه سرانجام در زمان شاه عباس صفوی و طی جنگهای او با پرتغالیها سقوط کرد و از دست بیگانگان خارج شد. امروزه گردشگران میتوانند از محوطه قلعه بازدید کرده و در میان دیوارههای تاریخی آن قدم بزنند. نکته: بازدید از قلعه رایگان است و در کنار آن بازارچه محلی کوچکی نیز برپا شده که سوغات و صنایعدستی قشم را میفروشند. اگر به تاریخ دریانوردی خلیج فارس علاقهمندید، بازدید از این قلعه خالی از لطف نیست، هرچند بخش زیادی از آن تخریب شده است.

سد گوران و کارگاه لنجسازی
روستای گوران در سواحل غربی قشم، یکی از مناطق جذاب برای آشنایی با زندگی بومی و تاریخ جزیره است. نام گوران برگرفته از لفظ گبران (زرتشتیان) است، چراکه در گذشته محل سکونت زرتشتیان بوده است. مهمترین جاذبه این روستا سد گوران است؛ سدی باستانی که قدمت بخشهایی از آن به دوران هخامنشی میرسد. ساخت این سد در دورههای مختلف تاریخی ادامه یافته و در دوره ساسانی گسترش یافته و نهایتاً در دوره پهلوی تکمیل شده است. سد گوران برای ذخیره آب شیرین رودخانه جهت استفاده کشاورزی و دریانوردی بنا شده بود و یک شاهکار مهندسی در زمان خود محسوب میشد. در نزدیکی سد، میتوانید از کارگاههای لنجسازی سنتی نیز دیدن کنید. گوران یکی از مهمترین مراکز ساخت لنجهای چوبی بادبانی در خلیج فارس بوده و استادکاران هنرمند در این روستا نسلبهنسل به ساخت قایق و لنج مشغول بودهاند. تماشای مراحل ساخت یک لنج چوبی بزرگ، از اتصال تختهها تا قیراندود کردن بدنه، برای بسیاری از گردشگران جذاب و دیدنی است. برای بازدید از گوران میتوانید پس از دیدن تنگه چاهکوه مسیر را به سمت ساحل ادامه دهید. فضای روستا ساده و سنتی است و مردم محلی معمولاً به گرمی از مسافران استقبال میکنند.
سایر تفریحات و دیدنیهای قشم
علاوه بر جاذبههای طبیعی و تاریخی یادشده، در قشم چند مکان تفریحی و فرهنگی دیگر نیز وجود دارد که میتوانند در برنامه سفر شما قرار گیرند و تجربه سفر را کاملتر کنند. در این بخش به دو مورد از شناختهشدهترین آنها اشاره میکنیم:
پارک کروکودیل قشم (نوپک)
پارک کروکودیل نوپِک اولین و تنها مرکز پرورش و نگهداری کروکودیل در ایران و خاورمیانه است. این پارک که در نزدیکی شهر قشم (حدود ۷ کیلومتری مسیر قشم به درگهان) قرار دارد، بیش از ۱۰۰ تمساح را در خود جای داده است. در بازدید از پارک کروکودیل میتوانید از بچهتمساحهای کوچک تا بزرگترین کروکودیل ایران را ببینید و درباره نحوه زندگی، تغذیه و تکثیر آنها اطلاعات جالبی کسب کنید؛ چرا که بخشهایی آموزشی با توضیحات کامل برای بازدیدکنندگان در نظر گرفته شده است. علاوهبر کروکودیلها، چند گونه جانوری دیگر نظیر شترمرغ آفریقایی، بز تالی (گونه بومی جنوب ایران)، طاووس، میمون، مار پیتون و ایگوانا نیز در این مجموعه نگهداری میشوند و یک محیط کوچک باغوحشمانند را تشکیل دادهاند. بازدید از پارک کروکودیل بهویژه برای کودکان و علاقهمندان به حیوانات هیجانانگیز است. این مجموعه همهروزه باز است و دارای راهنماهای محلی است که شما را در محوطه راهنمایی میکنند. نکته: بازدیدکنندگان باید دستورالعملهای ایمنی (مثل نزدیکنشدن به حصارها یا تحریک نکردن حیوانات) را رعایت کنند. در انتهای گردش میتوانید از فروشگاه کوچک پارک، یادگاریها و محصولات مرتبط خریداری کنید.

موزه ژئوپارک قشم
اگر مایلید با پیشینه زمینشناسی و تنوع زیستی جزیره قشم بیشتر آشنا شوید، موزه ژئوپارک را در برنامه خود قرار دهید. این موزه در نزدیکی مرکز شهر قشم قرار داشته و مجموعهای از سنگها، فسیلها و اشیای مرتبط با ژئوپارک جهانی قشم را به نمایش گذاشته است. در این موزه میتوانید اطلاعات علمی جالبی در مورد لایههای زمینشناسی قشم، کانیها و سنگوارههای کشفشده در جزیره و همچنین گونههای جانوری و گیاهی منطقه بهدست آورید. بخش مردمشناسی کوچکی نیز در موزه وجود دارد که به معرفی فرهنگ بومیان قشم، ابزارها و صنایعدستی سنتی آنها میپردازد. بازدید از موزه حدود یک ساعت زمان میبرد و بهویژه برای علاقهمندان به طبیعتگردی علمی یا خانوادههایی که با کودکان کنجکاو سفر میکنند، تجربهای آموزنده خواهد بود. اطلاعات موزه بیشتر به زبان فارسی ارائه شده اما راهنماها برای توضیح کلی در خدمت گردشگران خارجی هم هستند. ساعات کار: معمولاً همهروزه به جز ایام تعطیل رسمی، در دو نوبت صبح و عصر باز است (قبل از مراجعه، ساعت دقیق را از منابع محلی استعلام کنید). با بازدید از این موزه در ابتدای سفر، درک عمیقتری از دیدنیهای طبیعی که در سطح جزیره مشاهده میکنید پیدا خواهید کرد.
ساحل زیتون:
به جز موارد فوق، سواحل قشم (مثل ساحل زیتون در شهر قشم یا ساحل جنوب جزیره) برای پیادهروی و تماشای غروب خورشید بسیار دلانگیز هستند.
روستای شیبدراز:
روستای شیبدراز در شرق جزیره نیز بهخاطر سایت حفاظت از لاکپشتهای پوزهعقابی شناخته میشود که در فصل بهار برای تخمگذاری به ساحل میآیند. در یک کلام، در سفر به قشم هیچ کمبودی از نظر جاذبههای دیدنی وجود ندارد و بسته به زمان و علایق خود میتوانید هر روز را به کشف گوشهای تازه از این جزیره شگفتانگیز بگذرانید. بهیاد داشته باشید که دیدنیهای جزیره قشم تنها به مواردی که نام بردیم محدود نمیشوند و این جزیره زیبا همواره ممکن است شما را با منظره یا تجربهای جدید غافلگیر کندشبکه های اجتماعی
شبکه های اجتماعی
آدرس آپارات
پیج اینستاگرام ما
/qeshmoff
